
Сакривање блокираних ћаскања на WhatsApp- у је опција коју неки људи користе. Ова апликација је једна од најпопуларнијих на нашим уређајима, тако да увек тражимо најбоље функције које су нам доступне.
Ова функција је једна од функционалности које је недавно имплементирала сама апликација. Идеја је да се одређени четови могу сместити у посебну фасциклу и заштитити лозинком. Раније је метод био блокирање особе, али сада можемо блокирати одређене четове и сачувати их у посебној фасцикли.
Како сакрити блокиране разговоре на ВхатсАпп-у
Функција се зове „Закључавање ћаскања“ и често се користи да би заштитила нашу приватност од радозналих погледа. Идеја није да пронађемо ове ћаскања на редовној листи свих порука; уместо тога, морамо да приступимо одређеном одељку и да се аутентификујемо користећи биометријске податке телефона да бисмо приступили порукама.
- Да бисмо извршили ову функцију, отварамо WhatsApp.
- У, Бирамо особу коју желимо да архивирамо. Улазимо у ваш профил, отварамо сва подешавања на врху ћаскања.
- Приступићемо великој листи, где имамо разговоре, позадине и опцију „Блокирај ћаскање“. То је картица коју ћемо морати да померимо ако желимо да је активирамо.
- Појавиће се искачући прозор у коме пише „Држи овај разговор закључаним и скривеним“. Кутија ће објаснити како користите Фаце ИД или отисак прста да бисте отворили ово ћаскање, прочитајте сва обавештења на овом уређају. Поред тога, он прави још једну напомену, а то је да ће блокирани разговори бити одвојени од осталих четовања.
- Ако нисте конфигурисали Фаце ИД или отисак прста, мораћете да изађете из ВхатсАпп-а. Ући ћете у апликацију podešavanja са свог телефона.
- Претражићемо листу опцију Фаце ИД и код и применићемо неопходне кораке да га активирамо.

Како приступити фолдеру Блоцкед Цхатс?
- Да би се приступило „Часкања су блокирана“Морате да одете у њихов одељак.
- Унесите ВхатсАпп и видећете како се приказује листа ваших ћаскања.
- Превуците прстом надоле и завршите ваљање на дну.
- Видећете како се фасцикла појављује „Часкања су блокирана“.
- Да бисте приступили, мораћете да потврдите свој Фаце ИД или ставите отисак прста да бисте их откључали.
- Сада ћете моћи да приступите ћаскању које сте блокирали да бисте га видели и послали поруку.
Да ли желите да деблокирате блокирана ћаскања?
То можете учинити у неколико једноставних корака. Морамо да се вратимо на ћаскање особе коју смо блокирали.
- Приступамо вашим информацијама за ћаскање.
- Тражимо одељак „Блокирање ћаскања“.
- Померамо картицу да бисмо могли да је деактивирамо. Очигледно ће вас поново тражити да потврдите свој отисак прста или Фаце ИД,
- Деактивирањем ове опције, поново ћемо имати приступ овом ћаскању без а аутентикација лозинком.
- Пре него што активирате блокирање ваших ћаскања, морате да знате ове детаље.
Блокирањем ћаскања можете блокирати не само одређену особу, већ и групне ћаскања , па чак и оне које сте искључили.
Имајте на уму да чак и ако сте је блокирали тако да нико не може да приступи овом одељку или ћаскању, и даље можете да примате позиве , тако да ће се она и даље појављивати на вашем уређају. Можете искључити ову опцију да бисте спречили да се појављује на вашем телефону.
Блокирање ћаскања се врши унутар ваше WhatsApp апликације, али само на једном одређеном уређају . Ако имате друге уређаје повезане са апликацијом или ако је инсталирана на вашем рачунару, та ћаскања неће бити блокирана.
Ако користите WhatsApp-ову функцију прављења резервних копија и враћања, ваши закључани четови могу остати какви јесу, чак и када желите да их вратите на телефон.
Још једна чињеница коју морате да знате је да особа или група коју сте блокирали неће ни у једном тренутку сазнати да сте је блокирали овом функцијом.
Шта значи „Архивирано ћаскање“?
Блокирање некога није исто што и архивирање. „Архивирани ћаскања“ је још једна функција ове апликације која вам омогућава да сакријете појединачне или групне ћаскања са листе ћаскања, што вам омогућава да боље организујете своје разговоре.
- Да бисте могли да их архивирате, уђите у ћаскање и Погледајте особу или групу коју желите да архивирате.
- Превуците име улево, где можете видети да је опција „Архива”. Ако притиснете, аутоматски ће се архивирати.
- Област архиве контаката ће се појавити када уђете у апликацију, главни екран где се налазе сви ваши разговори. Појавиће се на врху свих ћаскања.
- Када добијете поруку од архивиране особе или групе, моћи ћете да је препознате јер се поред речи „Архивирано".
- Да бисте му приступили, кликните на реч „Архивирано” и моћи ћете да видите ко вам је послао ову поруку.
Опције ћаскања „ Архивирај “ и „ Сакриј “ су различите. Штавише, ове функције не раде на исти начин на Андроиду и иПхоне-у. Њима се управља другачије, па је важно да прочитате наше кораке како бисте пратили упутства за коришћење Епл уређаја.
